Akademik Danışman Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
2019 YILI ENUYGAR MERKEZİ AKADEMİK DANIŞMANLAR VE ÖĞRENCİLERE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Engelliler Uygulama Merkezinin 24 Ekim 2019 tarihinde Siyasal Bilgiler Fakültesinde düzenlediği toplantısına İstanbul Üniversitesi Fakülte, Meslek Yüksek Okul, Yüksek Okul ve Enstitülerde görevli Engelli Öğrenci Akademik Danışmanları, Rehberlik Danışmanlık ve Sosyal Destek Birimi Müdürü, Öğrenci İşleri Daire Başkanı, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı, Engelsiz Bilgi Merkezi Sorumlusu, Kariyer Geliştirme Merkezi, idari personel , öğrenciler ve veliler katıldı.
Merkez Müdürü ve ENUYGAR Öğrenci Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Resa Aydın açılış konuşmasında ENUYGAR Merkezini tanıttı. Yapılan faaliyetleri slayt olarak sundu(Sunum slaytlarına web sitesinden ulaşılabilir). Merkezin Engelli Öğrenci Koordinatörleri ve öğrenciler arasında bir köprü görevi olduğunu belirtti. Engelli öğrencilerin mezuniyet sonrasında sosyal ve iş yaşamlarında başarılı ve mutlu bireyler olarak yaşamaları için engellilik konusunda hak temelli bakış açısı kazanmaları ve hak savunuculuğu konusunda beceri geliştirmelerinin önemini vurguladı.
Koordinatör Yardımcısı Ilgın Aydınoğlu tüm öğrencilerin birimi ziyaret ederek, ENUYGAR ekibiyle tanışmalarını ve etkinliklerde faal olarak yer almalarını istedi. Engelli Öğrenci Biriminin 10-16 Mayıs 2019 ‘da Engelliler Haftasında yaptığı faaliyetlerinden bahsetti.
Toplantıda Engelli Öğrenci Biriminin 2019-2020 yılı için engelli öğrenciler için planladığı ve koordine ettiği “GELİŞİM REHBERİ PROGRAMI” hakkında bilgi verildi ve broşürleri dağıtıldı.
İÜ ENUYGAR Engelli Öğrenci Biriminin oluşturduğu “GELİŞİM REHBERİ PROGRAMI” İstanbul Üniversitesinin Kariyer Geliştirme Merkezi(KAGEM), Engelsiz Bilgi Merkezi, Yabancı Diller Bölümü, ERASMUS Koordinatörlüğü ve Rehberlik Danışmanlık ve Sosyal Destek Merkezinde yürütülen uygulamalar arasından engelli öğrencilerin kişisel tercihleri ile oluşturdukları program dahilinde yararlanmalarını düzenliyor.
Bu programdaki destek alanları arasında; sosyal beceri eğitimleri, bilgisayar ve teknoloji kullanım desteği, bağımsız hareket eğitimi, Türk İşaret Dili eğitimi, kariyer planlama faaliyetleri(Kariyer envanteri, CV yazma teknikleri, Uzman sohbetleri vb eğitimler) yabancı dil, İngilizce konuşma grupları, yurt dışı eğitim planlama ve staj programı konusunda destekler, kültür ve sanat etkinlikleri, spor faaliyetleri gibi farklı konular yer alıyor.
Toplantıda daha sonra öğrenciler taleplerini dile getirdiler. Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesinin sınav sistemi sorunlarının düzeltilmesi, görmeyen bir kişinin kaymakamlık sınavına girememesi ve nasıl çözüleceği üzerinde tartışıldı.
Toplantı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programında akademik danışmanların ve öğrencilerin görev alarak aktif katılımın sağlanması önerisiyle sona erdi.
Toplantı sunumu pdf formatta aşağıdadır:
2019-enuygar-akademik-bilgilendirme-sunum-24102019_637085508806079406.pdf