Öğrenci
Değerli Öğrencimiz,
Üniversitemiz Öğrenci birimi tüm öğrenim hayatınız boyunca karşılaşabileceğiniz sorunlarda sizlere destek vermek akademik ve sosyal yaşamınızı kolaylaştırmak amacıyla kurulmuştur.
BİRİMDEN KİMLER DESTEK ALABİLİR: Birimimize aşağıdaki engel gruplarındaki tüm öğrencilerimiz web sitesindeki Kişisel Bilgi formunu doldurarak veya Beyazıt ve Avcılar yerleşke ofislerine kendi istekleri doğrultusunda başvurabilirler. Formdaki bilgiler öğrenci birimi tarafından tamamen gizli tutulur ilgili olmayan hiç kimse ile paylaşılamaz.
Görme Engelliler
İşitme Engelliler
Fiziksel Engelliler
Dil ve Konuşma Problemleri Olanlar
Dikkat Eksikliği(Hiperaktif)Olanlar
Psikolojik Problemleri Olanlar
Zihinsel Engelliler
Öğrenme Güçlüğü Olanlar
Kronik Sağlık Sorunları Olanlar
Geçici yetersiz Olanlar
HİZMETLERİMİZ
1) AKADEMİK YÖNDEN ALABİLECEĞİNİZ GENEL HİZMETLER
a)Kayıt Önceliği ve Kayıtlarda Yardım
b)Yerleşke Oryantasyonunun düzenlenmesi Ayrıntılı Bilgi için Oryantasyon Programına bakınız
b)Ders notlarının temini ile ilgili hizmetler okuma not alma ve diğer hizmetler
(Kütüphane ve Engelsiz Bilgi Merkezi aracılığı ile alternatif formda ör.e-metinler ,Braille baskı ,sesli kitap ,internet kaynaklı materyallerin sağlanması) Ayrıntılı Bilgi için Bakınız Engelsiz Bilgi Merkezine
c)Laboratuar uygulamalarında yardımcı asistan desteği
d)Ödevlerle İlgili Düzenlemeler (Sunum ve süre konusunda öğrencinin engeli doğrultusunda farklı uygulamaların sağlanması)
e)Sınavlarla ilgili Düzenlemeler Ayrıntılı Bilgi için Bakınız Eğitim Öğretim Uygulamalarına İlişkin Usul ve Esaslarına
2) SOSYAL YAŞAM YÖNÜNDEN ALABİLECEĞİNİZ GENEL HİZMETLER
a) Yurtlarda uygun koşullarda barınma sağlanması için destek verilmesi
b) Rehberlik Danışmanlık Sosyal Destek Birimi aracılığı ile burs ve asistan öğrenci sağlanması (Ayrıntılı Bilgi için Bakınız Burs Bilgilerine )
c) Yapı İşleri aracılığı ile erişilebilir mimari düzenlemelerin yapılması(Rampa ve liftlerin konulması, mevcut tuvaletlerin düzenlenmesi,asansörlerin uygun olarak kullanılabilir hale getirilmesi ),Erişimi uygun olmayan binalardaki dersliklerin ve diğer aktivitelerinin yerlerinin tekrar düzenlenmesi
d) Öğrencilerimizin ilgi alanları doğrultusunda spor olanaklarının kazandırılması
e) Üniversitemizin Enez ,Kampından yararlanmalarının sağlanması
f) Sanatsal faaliyetlerin sağlanması Bakınız Cam Seramik Atölyesine
g) Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Merkezi (KAGEM)aracılığı ile mesleki gelişim ve kişisel danışmanlık hizmetlerinin sağlanması
h) Mediko ve Rehberlik Danışmanlık Sosyal Destek Birimi aracılığı ile psikiyatrist ve Psikolojik destek hizmetlerinin sağlanması
i) Sivil Toplum Örgütleri aracılığı ile mezuniyet sonrası uygun iş olanaklarının sağlanması konusunda çalışmaların yapılmas
BURSLAR
Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV)
www.tesyev.org
Tel:02122740447
Türkiye Ortopedik Özürlüler Federasyonu
GEREKLİ EVRAKLAR:
1) Burs Başvuru Formu(Federasyondan temin dilecek)
2) Öğrenim Belgesi
3) İkametgah Belgesi
4) Tc kimlik fotokopisi
5) Engellilik Raporu
6) Savcılık Belgesi
7) 2 ( iki) Adet resim
Başvurmak isteyen öğrencilerimizin ekte sunulan başvuru formunu ve taahhütameyi doldurarak ekteki belgeler ile birlikte 13 Ekim 2017 Cuma günü mesai saat 16.00’a kadar Rehberlik Danışmanlık ve Sosyal Destek Birimi Merkez Ofise teslim etmeleri gerekmektedir.
Başvuru Formu için başvuru-formu.docx
Taahhütname için taahhütname.doc
Bursiyer Adayı Olabilmek İçin;
1.Mal varlığı ve gelir durumuna göre ailece maddi desteğe ihtiyaç duyulmalı, kazanç getiren herhangi bir işte çalışıyor olunmamalı, herhangi bir kamu veya özel kurumdan maaş veya ücret alınmamalı, herhangi bir mal varlığı ve geliri bulunmamalıdır.
2.Vakfımız dışında bir başka kurumdan burs alınmamalıdır (öğrenim ve harç kredisi alınabilir).
3.Örgün eğitim türüne devam edilmelidir (Açık öğretim, dışarıdan eğitim, yaygın eğitim öğrencileri burs uygulaması dışındadır).
4.Yüksek öğrenim öğrencileri kayıt oldukları yıl başvuruda bulunmalı veya ara sınıflardan başvuru yapıyor ise son sınıfta okuyor olmamalıdır ( Meslek yüksekokullarının ikinci sınıf ön lisans öğrencileri hariç ).
Gerekli Belgeler
1.4 adet fotoğraf
2.Nüfus cüzdanı fotokopisi
3.Vukuatlı nüfus kayıt örneği
4.Adli sicil kaydı
5.İkametgâh kâğıdı (Ailenin kayıtlı bulunduğu yerden alınmış)
6.Devlet Hastanesinden alınmış, engel % sini belli eden sağlık raporu
7.Anne, baba ve öğrenciye ait gayrimenkul olup olmadığına dair Tapu Sicil Müdürlüğünden alınacak belge
8.Varsa anne, baba veya öğrenciye ait yeşil kart fotokopisi veya sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından alınmış gelir tespiti belgesi.
9.Anne ve babaya ait maaş veya ücret bordrosu
10.Varsa gelir ve emlak vergisi beyannamelerinin fotokopisi
11.Öğrenci olan kardeşi var ise öğrenci belgesi
12.Yükseköğrenimine yeni kayıt yaptırmış müracaatçılar için ÖSS sonuç belgesinin bir örneği ve kaydolunan öğretim kurumunu ve sınıfını gösteren öğrenci belgesi
13.Ara sınıfta okuyan müracaatçılar için öğrenim süresince aldıkları dersleri, notları ve genel not ortalamasını gösteren not dökümü belgesi ve üst sınıfa kaydolduğunu gösteren öğrenci belgesi
14.İş bankası hesap cüzdanının fotokopisi
Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) Üniversitemiz bünyesinde yer alan, fakülte, enstitü, yüksekokul, konservatuar veya meslek yüksekokulunda ön lisans, lisans veya lisansüstü öğrenimi gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı %40 ve üzeri derecede engelli öğrencilere, aşağıda belirtilen şartları sağlamaları durumunda burs yardımı yapacaktır.
Burslar her yılın Ekim ayı ile bir sonraki yılın Haziran ayı (dâhil) arasında dokuz aylık öğretim süresince ödenmekte, diğer aylarda ödeme yapılmaktadır.
Aranılan şartları sağlayan öğrencilerimizin aşağıda verilen ‘’Başvuru Formu’’ nu ve ‘’Burs Taahhütnamesi’’ni doldurarak, istenilen diğer belgelerle birlikte 08.09.2014 ile 10.10.2014 tarihleri arasında merkez rehberlik ofisine müracaat etmeleri gerekmektedir.
Bursiyer Adayı Olabilmek İçin Aranan Şartlar:
- Mal varlığı ve gelir durumuna göre ailece maddi desteğe ihtiyaç duyulmalı, kazanç getiren herhangi bir işte çalışıyor olunmamalı, herhangi bir kamu veya özel kurumdan maaş veya ücret alınmamalı, herhangi bir mal varlığı ve geliri bulunmamalıdır.
- Vakfımız dışında bir başka kurumdan burs alınmamalıdır (öğrenim kredisi ve harç kredisi alınabilir).
- Örgün eğitim türüne devam edilmelidir (Açık öğretim, dışarıdan eğitim, yaygın eğitim öğrencileri burs uygulaması dışındadır).
- Yüksek öğrenim öğrencileri kayıt oldukları yıl başvuruda bulunmalı veya ara sınıflardan başvuru yapıyor ise son sınıfta okuyor olmamalıdır ( Meslek yüksekokullarının ikinci sınıf ön lisans öğrencileri hariç ).
Burs Başvuru Formu için tıklayınız.
Burs Taahhütnamesi için tıklayınız.
Başvuruda İstenilen Belgeler için tıklayınız.
YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİLERİ TESYEV BURSU DUYURUSU
TESYEV Üniversitemiz bünyesinde yer alan fakülte, enstitü, yüksekokul, konservatuar veya meslek yüksekokulunda ön lisans, lisans veya lisansüstü öğrenimi gören, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, milli duygulara sahip, sağlam karakterli, güvenilir ve başarılı engelli öğrencilerden, aşağıda belirtilen aday olma şartlarını yerine getirenlere, TESYEV tarafından seçilmeleri halinde, burs yardımı yapmaktadır.
Bursiyerlerin belirlenmesi ve seçiminde, ailenin ekonomik durumu, kardeş ve okuyan kardeş sayısı, barınılan yurt ya da konut durumu gibi maddi unsurlar ile öğrenim görülen okul veya sınıf, giriş puanı, okulun giriş taban-tavan puanı, öğrenim süresince alınan dersler, notlar ve genel not ortalaması ile karne gibi başarı durumunu belirleyici unsurlar etkendir.
TESYEV BURSİYERLİĞİ İÇİN ADAY OLMA ŞARTLARI;
1. Engel durumu % 40 ve daha yukarı derecede olmalıdır.
2. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunmalıdır.
3. Mal varlığı ve gelir durumuna göre ailece maddi desteğe ihtiyaç duyulmalı, 30 yaşın üzerinde veya evli olunmamalıdır.
4. Kazanç getiren herhangi bir işte çalışıyor olunmamalı, gelir getirici herhangi bir mal varlığı bulunmamalıdır.
5. TESYEV dışında bir başka kurumdan burs alınmamalıdır. (Kredi ve Yurtlar Kurumundan öğrenim kredisi alınabilir)
6. Örgün eğitim türüne devam edilmelidir.
7. Kayıt olunan yılda başvuruda bulunulmalı veya ara sınıflardan başvuru yapılıyor ise son sınıfta okuyor olunmamalıdır. (Meslek yüksekokullarının ikinci sınıf ön lisans öğrencileri hariç )
ADAY OLAMAYACAKLAR;
Vakıf ve özel üniversite öğrencileri ile uzaktan eğitim öğrencileri (açık öğretim, dışarıdan eğitim ve yaygın eğitim) burs uygulamamızın dışındadır. Bu öğrencilerimizin ve adaylık şartlarını taşımayan diğer öğrencilerin müracaatları değerlendirmeye tabi tutulmayacaktır.
BAŞVURU ŞEKLİ;
1. Ön başvuru;
Aday olma şartlarını taşıyan öğrenciler, öncelikle, www.tesyev.org web sitesinde yer alan online burs başvuru formunu, en geç 30 Eylül 2018 tarihine kadar, eksiksiz ve doğru olarak dolduracak, ön müracaatta bulunacaktır.
Bu safhada herhangi bir belge hazırlanması söz konusu değildir. Ancak adaylar ilerideki safhalarda gecikme yaşamamaları için bir tedbir olarak aşağıda belirtilen belgeleri temin ederek hazır tutabilirler.
2. Adaylık başvurusu;
Bursiyer adayları, ön müracaatların TESYEV yetkilileri tarafından değerlendirilmesi ve gereğinde mülakata alınmaları sonucunda belirlenecek, aday olarak seçilen öğrenciler, SMS veya mail vasıtasıyla haberdar edilecektir.
Bu aday öğrencilerin aşağıda belirtilen belgeleri eksiksiz olarak tamamlamaları ve bu belgeleri daha önce TESYEV’e online olarak göndermiş oldukları ön müracaat formu ekinde en geç 19 Ekim 2018 tarihine kadar Rehberlik Danışmanlık ve Sosyal Destek Birimi Merkez Ofis’e (Süleymaniye) teslim etmeleri zorunludur. Zira burs müracaatlarının devam edilen öğretim kurumunun kendi bünyesinde kurulu bulunan burs komisyonu kanalıyla yapılması esastır.
Adayların evraklarını doğrudan TESYEV’e göndermeleri veya aday olarak belirlenmemiş müracaatçıların evraklarını TESYEV’e göndermeleri veya öğretim kurumlarına teslim etmeleri geçersiz sayılacaktır.
BAŞVURU FORMUNA EKLENECEK BELGELER;
- Yüksek öğrenimine yeni kayıt yaptırmış müracaatçılar için YKS ve ÖSYS sonuç belgesinin bir örneği, kaydolunan öğretim kurumunu ve sınıfını gösteren öğrenci belgesi,
- Ara sınıfta okuyan müracaatçılar için öğrenim süresince aldıkları dersleri, notları ve genel not ortalamasını gösteren not dökümü belgesi (transkript) ve öğrenci belgesi,
- Nüfus Müdürlüğünden alınmış “Vukuatlı nüfus kayıt örneği” (Tüm aile fertlerini gösterir belge.)
- Ailenin ikamet ettiği yerleşim yerini gösteren “Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi(e-Devletten alınabilir)
- Nüfus cüzdanı fotokopisi,
- 2 adet fotoğraf ( Son altı ayda çekilmiş olmalı, arkasına ad soyad yazılmalıdır)
- Adli sicil kaydı (e-Devletten alınabilir)
- Devlet Hastanesinden alınmış, engel % sini gösteren sağlık raporu,
- Anne, baba ve öğrenciye ait tapu bilgilerini gösterir belge, varsa listedeki her malın detaylı dökümü, yoksa da olmadığına ilişkin belge (e-Devletten alınabilir)
- Anne, baba adına araç varsa, araç tescil belgesi, yoksa kayıt olmadığına dair belge ( e-Devletten veya ilgili kurumdan alınabilir)
- Varsa anne, baba veya öğrenciye ait sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından alınmış gelir tespiti belgesi ve sonuç belgesi,
- Çalışan anne ve babaya ait maaş veya ücret bordrosu,
- Çalışmayan anne ve babalar için SGK’da kayıtlı olmadıklarına ilişkin belge (e-Devletten alınabilir)
- Emekli anne veya baba için aylık maaşını gösteren belge ( e- Devletten alınabilir)
- Varsa gelir ve emlak vergisi beyannamelerinin fotokopisi,
- Öğrenci olan kardeşi var ise öğrenci belgesi,
- İş bankası hesap cüzdanının fotokopisi.
ogrenci-hizmet-basvuru-formu.docx
ogrenciler-icin-hizmetlerimiz.pdf
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İÇİN YÖS BAŞVURU NASIL YAPILIR LİNKİ AŞAĞIDADIR.
pdf dokuman aşağıdadır:
udises-projesi-web-yazisi-2019-.pdf
Üniversitemiz bünyesinde eğitim öğretim gören uluslararası öğrenciler için yapılan etkinlerin, akademik desteklerin ve haberlerin
yer aldığı, https://iso.istanbul.edu.tr/tr/_ ve https://iso.istanbul.edu.tr/en/_ uzantılı web sitelerinden takip edilebilmektedir.
Saygılarımızla
FAYDALI LİNKLER
İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi | TIKLA |
Aile-Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı | TIKLA |
İŞKUR | TIKLA |
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi-ÖSYM | TIKLA |
Yüksek Öğretim Kurumu-YÖK | TIKLA |
GETEM ( Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Kütüphanesi) | TIKLA |
Engelsiz ODTÜ Koordinatörlüğü | TIKLA |
Engelsiz Ege Birimi | TIKLA |
Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu | TIKLA |
Engelli Çocuk Hakları Ağı | TIKLA |
Türkiye Sakatlar Derneği Derneği | TIKLA |
Toplumsal Haklar ve Araştırma Derneği | TIKLA |
Altı Nokta Körler Derneği | TIKLA |
Eğitimde Görme Engelliler Derneği | TIKLA |
TESYEV: Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı | TIKLA |
İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği | TIKLA |
Türkiye Kas Hastalıkları Derneği | TIKLA |
Asperger Sendromu ve Otizmle Hayat Derneği | TIKLA |
Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekleri Federasyonu | TIKLA |
Tohum Otizm Vakfı | TIKLA |
Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı | TIKLA |
Serebral Palsili Çocuklar Derneği | TIKLA |