Engelliler ile Yapılan Sanat Atölyelerinin Sosyal Etkileri

BAHAR DÖNEMİ 3.SEMİNER

Başlık: Engelliler ile Yapılan Sanat Atölyelerinin Sosyal Etkileri Serkan Bozkurt( Dans Pedagog, Sosyal Uyum Uzmanı)
Etkinlik Hakkında
Sanatçı, 2001-2018 yılları arasında görme engelliler, bedensel engelliler ve farklı zihinsel engelli gruplarla yaptığı dans, drama ağırlıklı sanat atölyeleri ve yaratıcı atölyeler sonrasında gerçekleştirdiği sahne performanslarında edindiği deneyimleri paylaşacaktır. Sanat atölyelerinin kişisel ve sosyal becerilerin gelişmesindeki etkileri, sanatın engelli haklarına yönelik söylem üretmedeki rolünden bahsedecek Serkan Bozkurt etkinlik sonunda yaptığı çalışmalara örnek bir interaktif performans atölyesi gerçekleştirecektir.
Serkan Bozkurt Hakkında
Serkan Bozkurt Viyana Konservatuarı Dans Pedagoji mezunudur. Arada
Derneği ve Danshane okulunun kurucusu ve yöneticisidir.2010 yılında
Viyana’ da yazıp yönettiği Umut(göçmenler üzerine) adlı dans tiyatrosu Fidelio Gösteri
sanatları yarışmasında yılın en iyi sanat eseri seçilmiştir.
2001 yılında Görme Engelliler ile yaptığı Aydınlık adımlar gösterisi ile NTV tarafından isimsiz kahramanlardan biri olarak gösterilmiştir. Arada Derneği’ nde sosyal uyum uzmanı olarak devam etmekte ve İstanbul Şehir Tiyatroları’ nda koreograf olarak çalışmaktadır.

23/02/2018