Görme Engelli Bireyler İçin Müzik Eğitimi

”Görme Engelli Bireyler için Müzik Eğitimi” Genişletilmiş Bölge Toplantısı Programı 16 Ekim Pazartesi günü Marmara Üniversitesi Prof.Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu , Göztepe Kampüsünde gerçekleştirildi.
Programlarında Müzik ile ilgili bölümleri olan çeşitli üniversitelerden Engelli Öğrenci Birim koordinatörleri,öğretim üyeleri ve ilgili öğrencilerin katıldığı toplantı; Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Akman ve Marmara Üniversitesi Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Okutman Zuhal Pek ‘in açılış konuşmaları ile başladı.
Üniversitemiz toplantıda Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENUYGAR) Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü ve ENUYGAR Yönetim Kurulu Üyesi Uzman Songül Altınsaçlı, İÜ Devlet Konservatuarı Engelli Öğrenci Akademik Danışmanı Yrd. Doç.Dr.Halil Eren Tuncer , İÜ Devlet Konservatuarı Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şebnem Ünal ve İÜ Hukuk Fakültesi Öğrencisi Oğuz Uğur tarafından temsil edildi
Toplantının sabah oturumunda ;” Görme Engelli Öğrenciler ile Armoni Solfej dersleri” ”,Görme Engelli Öğrencilerin Çalgı Dersleri”,Goodfeel Görme Engelliler için Nota Yazma -Okuma Paket Programı , Sonar ve Cake Talking Yazılımının Uygulamalı Anlatımı ”, ”Konservatuarda Braille ile Müzik Öğrenmek ve Öğretmek” ve ”Ortaöğretimde Görme Engelli Öğretmen olmak” ana başlıklarında uzman kişilerin sunumları anlatıldı.
Öğleden sonra ki oturumda ”Eğitimcinin Eğitimini Sağlayacak Destek Komisyonu oluşturulması” ,”Ulusal Görme Engelli Müzik Kütüphanesi Oluşturulması ve Destek Teknolojinin Türk Müziğine Uyarlanması” üzerine konuşmalar yapıldı.
Görme engelli öğrencilerin Müzik eğitimi almaları konusunda önündeki engelleri kaldırmayı amaçlayan bir çerçevede karşılıklı fikir alış verişlerinin yapıldığı toplantıda sorunların çözümleri için çeşitli başlıklar altında yeni komisyonların kurulması kararları alındı.

Haberi Hazırlayan :Uzman Songül Altınsaçlı

27/10/2017