Beyaz Baston ve Erişilebilirlik Festivali

Değerli Öğrencilerimiz ,

13-14 ekim tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi ve Engelsiz Erişim Derneği işbirliği ile 4.Beyaz Baston Festivali yapılacaktır. Aşağıda festival ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz ilgilenen arkadaşlara duyurulur.

Uzman Songül Altınsaçlı

İÜ.ENUYGAR Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü

Boğaziçi Üniversitesi GETEM ve Engelsiz Erişim Derneği olarak, Beyaz Baston ve Erişilebilirliğin önemine dikkat çekmek ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla, “Beyaz Baston ve Erişilebilirlik” festivalinin 4.sini gerçekleştireceğiz.

Festivalimiz 13-14 Ekim 2017 tarihlerinde Üniversitemizde gerçekleştirilecektir. Festival çerçevesinde açacağımız farkındalık ve erişilebilirlik stantlarımızda Braille, bilişim, erişilebilir ürünler, erişilebilir oyunlar gibi engelsiz hayat pratiği oluşturabilecek uygulamaları örneklemeyi amaçlıyoruz.

13 Ekim, saat 19.00’da “Ders Kitaplarında Engellilerin Temsili” semineri ve çok özel bir oratoryo yer alacak.

Üniversitenizde eğitim gören engeli öğrencilerin bu festivale katılımları, farklı erişilebilirlik yöntemlerini bir arada görmeleri ve yenilikleri gözlemlemeleri açısından yararlı olacaktır. Bu nedenle Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenecek olan Festivalimize hem sizi, hem de üniversiteniz öğrencilerini davet etmek istiyoruz. Festival ile ilgili davet yazımızı öğrencilerinizle paylaşır ve katılım sağlarsanız çok memnun oluruz.

Saygılarımızla,

Doç. Dr. Z. Hande Sart

Boğaziçi Üniversitesi Engelliler Komisyonu Başkanı

Dr. Engin YILMAZ