Doğa İle Aranızda Engelleri Kaldırın

minyatur_31_05_2017

Üniversite çalışanlarının İşitme Engelliliği konusunda bilinç düzeyini arttırmak, Türk İşaret Dili kursunu alan personelimizle pratik yaptırabilmek için Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENUYGAR) Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü’nün ve Urmia Landart firmasının destekleri ile 18 Mayıs 2017 tarihinde 10-14 saatleri arasında Taş Odaların önündeki bahçede Halıcıoğlu İşitme Engelliler Okulundan 20 öğrencinin katılımı il “Minyatür Bahçe Uygulanması ” konulu etkinlik düzenlendi.

Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENUYGAR) Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Uzman Songül Altınsaçlı açılış konuşmasında doğa ile iletişim içerisinde olmanın önemi hakkında bilgi vererek, doğa ile aramızdaki engelleri kaldırabilmemiz için düzenlenen “Minyatür Bahçe Uygulaması” ile katılımcılara aynı zamanda yeni bir hobi kazandırılmasının da hedeflendiğini belirtti.
Etkinliğin amacı üniversiteye Halıcıoğlu İşitme Engelliler Okulu’ndan ziyarete gelen öğrencilerde minyatür bahçe yapımına karşı ilgi uyandırmak. Etkinlikte minyatür bahçe yapımı ile ilgili örnekler, İÜ Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nde okuyan ve 2015 yılındaki minyatür bahçe yarışmasında jüri ödülü alan öğrencimiz Furkan Çınar ve etkinliği destekleyici olarak katılan Urmia Landart firmasının sahibi mimar /peyzaj mimar Sara Dadras tarafından uygulamalı olarak gösterildi.

İÜ Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı öğrencileri ile birlikte çalışan işitme engelli öğrenciler “sadece iletişim serbest konuşmak yasak” prensibi doğrultusunda minyatür bahçe uygulaması yaptılar. Etkinliğe üniversitemizden çok sayıda idari ve akademik personel ve sivil toplum örgütleri mensupları katıldı.
Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENUYGAR) Müdürü Prof. Dr. Resa Aydın etkinliğe katılan tüm öğrencilere teşekkür belgelerini, Halıcıoğlu İşitme Engelliler Okulu Müdürü İbrahim Demirdöğen ve Urmia Landart firması sahibi Sara Dadras’a ise teşekkür plaketlerini takdim etti.

Haber: Uzman Songül ALTINSAÇLI
İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü