Export date: Tue Nov 21 11:48:10 2017 / +0000 GMT

İÜ ENUYGAR 11. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı’na Katıldı

İstanbul Üniversitesi Engelli Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENUYGAR) Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü, 8-9 Mayıs 2017 tarihleri arasında Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından Zonguldak'ta düzenlenen 11. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı'na katıldı.

Çalıştayda İstanbul Üniversitesi, İÜ Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü ve İÜ ENUYGAR Yönetim Kurulu Üyesi Uzman Songül Altınsaçlı, İÜ Engelli Öğrenci Temsilcisi Mehmet Furkan Çınar, öğrencimiz Melisa Yılmaz, Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi personeli ve Engelsiz Bilgi Merkezi çalışanı Ilgın Aydınoğlu ile Ata Akbulut, İÜ Yapı İşleri Daire Başkanlığı'ndan Yüksek İç Mimar Gülsemin Kılıçaslan ile Yüksek İç Mimar Can Bayrak ve Emekli Öğretim Görevlisi Dr. Selçuk Altınsaçlı tarafından temsil edildi.

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Mahmut Özer, Çalıştay Başkanı Prof. Dr. M. Haluk Güven ve Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Hakan Kalyon'un açılış konuşmalarıyla başlayan çalıştay, “Madenci Olmak” konulu Zonguldak maden havzasında çalışan madencileri ve kentin bütününü anlatan ilgi çekici bir sunumun Prof. Dr. Ferruh Niyazi Ayoğlu tarafından sunulması ile devam etti. Bu sunumdan sonra “Erişebilirlik için Kurum Politikaları ve Yükseköğretimde Erişebilirlik” başlıklı iki panel gerçekleştirildi.

Çalıştay'ın öğleden sonraki oturumunda ve ikinci gününde teması “Erişimde Akıllı Tasarımlar”, “Sağlık Sosyal ve Spor İmkânlarına Erişim” ve “Eğitime Erişim ve Yeni Teknolojiler” olan 3 tematik panel yapıldı.

74 üniversitenin öğrenci koordinatörleri, engelli öğrencileri, konu ile ilgili akademisyenler ve idari personelin katıldığı çalıştayda, 12. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı'nın 2018 yılında Ankara Hacettepe Üniversitesi'nde yapılması kararı alındı.

Haber: Uzman Songül ALTINSAÇLI

Post date: 2017-05-31 13:58:36
Post date GMT: 2017-05-31 10:58:36

Post modified date: 2017-05-31 13:58:36