İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak Dünya Kadınlar Günü’nü Kutladı

Türkiye’nin gelişmesi, kalkınması, sağlıklı ve güçlü bir toplum olabilmesi için kadınların kamu ve toplumsal yaşamın tüm alanlarına tam anlamıyla katılması gerektiğine ve kadına karşı ayrımcılığın, şiddetin ve benzeri çağ dışı uygulamaların sona erdirilebilmesi yolunun da öncelikle eğitimden geçtiğine inanıyorum.
Başta üniversitemizin akademik ve idari personeli ile öğrencilerimiz olmak üzere tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutluyorum.

Prof. Dr. Mahmut AK

Rektör
İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen toplantıda İstanbul Üniversitesi’nin Kadın Mensupları ile bir araya geldi.

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, sadece 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için değil, aile olmanın güzelliğini paylaşmak için buradayız diyerek, “Üniversitemizde kadın varlığı ve kadının etkin olma durumu Türkiye ortalamasının da üzerinde görülüyor. Bu bizi gururlandıran bir tablo. Özellikle kadınlarla ilgili olan bölümlerimizi daha aktif kullanmalıyız. Üniversitemiz sadece 8 Mart’a mahsus olmayacak şekilde kadınlara saygı duyan ve kadınların varlığından gurur duyan yapısını koruyacaktır” ifadelerini kullandı.

Toplantıda konuşan İÜ Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENUYGAR) Müdürü Prof. Dr. Resa Aydın ise, ENUYGAR ve İÜ Kadın Sorunları ve Uygulama Araştırma Merkezi’nin birlikte yaptığı çalışmaların önemini vurguladı. Prof. Dr. Aydın, “Kadın ve engelli bireylerin toplumda konumlanması çok az. Bir de hem kadın hem engelli olan bireyler toplumda yok sayılıyor” dedi ve bu alanda yapılması gereken çalışmalara dikkat çekti.

Toplantıda İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve İstanbul Üniversitesi’nin Kadın Mensupları, üniversitede yürütülen kadın çalışmaları üzerine görüşerek fikir alışverişinde bulundular.
Toplantı, toplu hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

09/03/2017