SİNEBU Film Gösterimi Başladı

Sevgili Arkadaşlar

Engelsiz Üniversite Platformunun Üniversite koordinatörleri ile paylaştığı bilgileri sizlerle paylaşmak istedim.

Uzman Songül Altınsaçlı

İ.Ü.ENUYGAR Merkezi Öğrenci Koordinatörü

Değerli Dostlar Merhabalar. Bildiğiniz gibi Kasım 2015 tarihinden bu yana Boğaziçi Üniversitesi Sinema Salonu Sinebu içerisinde her ay en az bir film sesli betimlemeli olarak da gösterimde.

Sinemaya geldiğinizde sizlere verilen telsiz kulaklıklar yardımıyla dilerseniz herkesle aynı anda filmi sesli betimlemeli olarak izleyebiliyorsunuz. Şu ana dek, Abluka ve Rüzgarın hatıraları adlı filmler sesli betimlemeli olarak izlendi.

İşte 15 Ocak 2016 ile Birlikte gösterime giren film: The Club.

Filmin Beyaz Perde sitesinden aldığımız bilgileri şöyle.
Tony Manero (2008), Post Mortem (2010) ve No (2012) filmleriyle tanınan yönetmen Pablo Larraín’in yeni filmi The Club’ın başlıca rollerinde Roberto Farias, Antonia Zegers, Alfredo Castro ve Alejandro Goic yer alıyor. Film Şili’de bir sahil kasabasında aynı evi paylaşan bir grup rahibin hayatını konu ediniyor. Berlin’de Büyük Jüri Ödülü alan film işledikleri suçlar yüzünden Kilise’den uzaklaştırılmış bir grup rahibin günahlarıyla yüzleşmesini, karanlık bir atmosfer ve sakince açılan bir hikâye örgüsüyle anlatıyor. Jüri Büyük Ödülü’nü kazandığı Berlin Film Festivali’nde Darren Aronofsky başkanlığındaki jüriyi kendine hayran bırakmış ve tüm eleştirmenlerden tam not almış
Bu film sinemamızda dileyenler tarafından hem altyazıları seslendirilmiş, hem de sesli betimlenmiş olarak izlenebilecek. Sizler de herkesle aynı anda erişilebilir bir film keyfi yaşamak istiyorsanız, Sinebuya bekliyoruz.

Filmin gösterimde olduğu ocak ayı sesli betimleme programını aşağıda bulabilirsiniz.

CUMA

Kuzey Kampüs Yeni YADYOK Binası
Kat:1

METROYLA GELENLER İÇİN:

Taksim-Hacıosman (M2) metro hattından Levent durağında inerek Levent-Boğaziçi Üniversitesi (M6) hattına aktarma yaptıktan sonra son durak olan Boğaziçi Üniversitesi durağında inerek SineBU’ya ulaşabilirsiniz. Metrodan sonra salona ulaşmak için  görme engelleiyseniz aşağıdaki tarife bir göz atabilirsiniz.

1.       Metrodan çıkınca sağ tarafa doğru yürüyerek sesli ışıklara ulaşın ve buradan karşıya geçin.

2.       Yolu solunuza alacak şekilde sol tarafa doğru üniversite kapısına ulaşıncaya dek yürüyün.

3.       Kapıdan girerek klavuz izleri takip edin,  önce ilk merdiven setini, sonra izleri takip ederek 3 merdiven setini inin ve sola dönün.

4.       Burada bir merdiven seti daha inin ve sağa dönün.

5.       Gelen alanda son merdiven setini de inin ve tekrar sola dönerek kaldırımdan inin.

6.       Sol taraftaki kaldırımı takip edin ve girişten klavuz izleri takip ederek binaya ulaşın.

OTOBÜSLE GELENLER İÇİN:
Boğaziçi Üniversitesi’ne İstanbul’un farklı güzargahlarından otobüs seferleri yapılmaktadır.
Taksim-Hisarüstü 559C
Eminönü-Hisarüstü 43R
Şişli-Hisarüstü 59R
Sarıyer-Hisarüstü 59RS
Kadıköy-Hisarüstü 125

Otobüsle geliyorsanız, Nisbetiye durağında inerek aşağıdaki yönergeyi takip edin.

1.       İndiğiniz noktadan yolu solunuza alacak şekilde otobüsün gittiği yöne doğru yürümeye başlayın.

2.       Dümdüz ilerleyerek ara yoldan karşıya geçin ve sesli ışığa ulaşın.

3.       Işıktan karşıya geçin ve yol sağ tarafınızda kalacak şekilde sağ tarafa doğur ilerleyerek üniversite giriş kapısına ulaşın.

4.       Kapıdan girerek klavuz izleri takip edin,  önce ilk merdiven setini, sonra izleri takip ederek 3 merdiven setini inin ve sola dönün.

5.       Burada bir merdiven seti daha inin ve sağa dönün.

6.       Gelen alanda son merdiven setini de inin ve tekrar sola dönerek kaldırımdan inin.

7.       Sol taraftaki kaldırımı takip edin ve girişten klavuz izleri takip ederek binaya ulaşın.

ARABAYLA GELENLER İÇİN:
ETİLER İSTİKAMETİNDEN
Nispetiye Caddesi üzerinden (AkMerkez’in önünden geçerek) Etiler ve daha sonra Hisarüstü’ne ulaşılabilir. Boğaziçi mensupları dışındakilerin okula araçla girmeleri mümkün değildir

18/01/2016