Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı Yüksek Öğrenim Öğrencileri Burs Duyurusu

Vakıf Üniversitemiz bünyesinde yer alan fakülte, enstitü, yüksekokul, konservatuar veya meslek yüksekokulunda ön lisans,  lisans veya lisansüstü öğrenimi gören, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, milli duygulara sahip, sağlam karakterli, güvenilir, başarılı, % 40 ve üzeri derecede engelli öğrencilere, adaylık ve seçilme şartlarını yerine getirmeleri halinde karşılıksız burs yardımı yapmaktadır. Başvuru şartlarını sağlayan öğrencilerimizin aşağıda belirtilen “Başvuru Formu”, “Taahhütname” ve gerekli belgeler ile birlikte en geç 23.10.2015 Cuma günü saat 16.00’a kadar Rehberlik Danışmanlık ve Sosyal Destek Birimi Merkez Ofis’e gelmeleri gerekmektedir. Son sınıf öğrencileri ve KYK Bursu almakta olan öğrencilerimiz burs başvurusunda bulunamazlar.

Başvuru Formu için tıklayınız

Taahhütname için tıklayınız.

BURSİYER ADAYI OLABİLMEK İÇİN;

1. Mal varlığı ve gelir durumuna göre ailece maddi desteğe ihtiyaç duyulmalı, kazanç getiren herhangi bir işte çalışıyor olunmamalı, herhangi bir kamu veya özel kurumdan maaş veya ücret alınmamalı, herhangi bir mal varlığı ve geliri bulunmamalıdır.
  2. Vakfımız dışında bir başka kurumdan burs alınmamalıdır (öğrenim ve harç kredisi alınabilir).
  3. Örgün eğitim türüne devam edilmelidir (Açık öğretim, dışarıdan eğitim, yaygın eğitim öğrencileri burs uygulaması dışındadır).
  4. Yükseköğrenim öğrencileri kayıt oldukları yıl başvuruda bulunmalı veya ara sınıflardan başvuru yapıyor ise son sınıfta okuyor olmamalıdır.( Meslek yüksekokullarının ikinci sınıf ön lisans öğrencileri hariç ).

Gerekli Belgeler

1. Öğrenci Belgesi
  2. 4 adet fotoğraf
  3. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  4. Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  5. Adli sicil kaydı
  6. İkametgâh kağıdı (Ailenin kayıtlı bulunduğu yerden alınmış)
  7. Devlet Hastanesinden alınmış, engel  % sini belli eden sağlık raporu
  8. Anne, baba ve öğrenciye ait gayrimenkul olup olmadığına dair Tapu Sicil Müdürlüğünden alınacak belge
  9. Varsa anne, baba veya öğrenciye ait yeşil kart fotokopisi veya sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından alınmış gelir tespiti belgesi.
  10. Anne ve babaya ait maaş veya ücret bordrosu
  11. Varsa gelir ve emlak vergisi beyannamelerinin fotokopisi
  12. Öğrenci olan kardeşi var ise öğrenci belgesi
  13. Yeni kayıt yaptıran öğrenciler için puan türlerini gösteren sınav sonuç belgesi ve ÖSYS yerleştirme belgesi