2015-ÖSYS ile Üniversitemizde Öğrenim Görmeye Hak Kazanan Adayların Dikkatine

Sevgili Öğrencilerimiz;
İstanbul Üniversitesi ailemize hoş geldiniz.

-2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında 2015-ÖSYS Yerleştirme Sonuçlarına göre Üniversitemizde öğrenim görmeye hak kazanan adaylar aşağıda belirtilen şekillerde kayıtlarını yaptırabileceklerdir.
-Üniversitemiz örgün (birinci) öğretim programlarına yerleşen adaylardan; e-devlet kapısı üzerinden kayıt yapmak isteyenler 28 Temmuz -5 Ağustos 2015 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr/ web sitesi üzerinden elektronik kayıt (E-Kayıt) kayıtlarını yapabilecek olup, aşağıda belirtilen evrakların Üniversitemizin eğitim-öğretim başlangıcı haftası olan 14-18 Eylül 2015 tarihleri arasında kayıt yapılan Birim (Fakülte/Yüksekokul) öğrenci işleri bürosuna teslim edilmesi zorunludur. Aksi takdirde e-devlet kapısı üzerinden yapılan kayıt iptal edilecektir.
-Örgün (birinci) öğretim programlarımıza yerleşen adaylardan e-devlet üzerinden kayıt yapmak istemeyen adaylar ile ikinci öğretim, açık öğretim, uzaktan öğretim programlarımıza yerleşen adaylar kesin kayıtlarını 3-7 Ağustos 2015 tarihleri arasında yerleştikleri Birim (Fakülte/Yüksekokul) öğrenci işleri bürosuna bizzat başvurarak yaptırabilirler.

ÖSYS İLE KESİN KAYIT İÇİN BELGELER:
1) ÖSYS Sonuç Belgesi (sonuç doğrulama kodu bulunan internet çıktısı sınav sonucu ile kayıt yapılacaktır)
2) Lise Diplomasının aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesinin aslı (Başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılamaz.)
3) Nüfus Cüzdanının önlü-arkalı fotokopisi (T.C. Kimlik Numarası beyanı için)
4) Askerlik Durum Belgesi (Askerlik durumları, fakülte/yüksekokul görevlileri tarafından sorgulanacaktır. Haklarında “Kaydında sakınca yoktur” ibaresi bulunan yükümlülerden askerlik durum belgesi istenilmeyecektir.)
5) İkamet Adresi Beyanı (Formuna ulaşmak için TIKLAYINIZ)
6) 8 adet 4.5 x 6 cm boyutunda fotoğraf (Fotoğraflar son 6 ay içinde, önden, öğrenciyi kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır. Fotoğraflarınızın arkasına adınızı-soyadınızı ve öğrenci numaranızı yazmayı unutmayınız)

ÖNEMLİ NOT: Daha ayrıntılı bilgiye  bu web sitesinden duyurulacak olan 2015 YENİ KAYIT KILAVUZUNDANulaşabilirsiniz.

Tercihinizden dolayı sizleri kutluyor, başarılı ve mutlu bir üniversite öğrenciliği geçirmenizi diliyoruz

28/07/2015