1. ÖĞRENCİ BULUŞMASI ETKİLENİMLERİM

1.ÖĞRENCİ BULUŞMASI FEYHAMAN DURAN MÜZE EVİ ZİYARETİ DÜŞÜNCELERİM

Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi ile İnsan, Toplum ve Teknoloji Derneğinin  28 Mart 2014 tarihinde 1. Öğrenci Buluşması etkinliği kapsamında İstanbul Üniversitesi bünyesinde bulunan Feyhaman Duran Kültür ve Sanat Evi ziyareti yerli yabancı 35 öğrencinin katılımıyla gerçekleşmiştir.

Bu ziyaret sırasında özellikle görme engelli öğrencilerin ilgisi oldukça etkileyiciydi. 3 katlı ahşap bir ev olan Feyhaman Duran Kültür ve Sanat Evi’ne ilk girişlerinde evin kendine has eski kokusu dikkatlerini çekti. Bastıkları yerin ahşap olması ve çıkan ses onları çok etkiledi. Küçük ve çok eşyalı olan odalarda yönlendirmelerle rahat hareket edebildiler. Özellikle kitaplara dokunup kabartmalarını hissetmeleri, eski kitap kokusuna heyecanlanmaları, onlara eşlik eden biz görevlileri de çok etkiledi. Tavanların ve asılı lambaların normalden alçak olması nedeniyle yaşanan ufak kazalar bile onların ilgisini hiç azaltmadı. Ev içinde bulunan mermer çeşme aynalarının, mangalların ve çini sobaların kabartmalarını dokunarak anlamak onlar için çok eğlenceli bir deneyim oldu diyebiliriz.

Feyhaman Duran Kültür ve Sanat Evi’nin durumu dolayısıyla öncesinde tereddütle karşıladığım bu ziyaret son derece eğlenceli ve güler yüzlü tamamlandı. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Saygılarımla

Özlem EROL